Kategoriler

BAYBURT GAZETESİ

Bayburt Üniversitesinde Organik Ürünlerin Hasadına Başlandı

Cumhurbaşkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının pandemi sürecince tarımsal faaliyetlerin aksamaması gerekliliğini vurgulamasına istinaden ülke genelinde başlatılan tarım seferberliğine Bayburt Üniversitesi de çalışmalarıyla katkı sağlıyor.

Cumhurbaşkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının pandemi sürecince tarımsal faaliyetlerin aksamaması gerekliliğini vurgulamasına istinaden ülke genelinde başlatılan tarım seferberliğine Bayburt Üniversitesi de çalışmalarıyla katkı sağlıyor.

Koronavirüs salgınından önce olduğu gibi bugün de bütün tarım alanlarını üretime dâhil ederek tarımsal üretime bilimsel çalışmalar ile katkı sağlayacak faaliyetler yürüten Bayburt Üniversitesi; şehir merkezinde yer alan uygulama alanları ile birlikte Aydıntepe ve Demirözü Meslek Yüksekokulu tarım alanlarını da tam kapasite ile kullanarak alanında uzman akademisyenler ile bilimsel faaliyetlerine devam ediyor.

Sahip olduğu araştırma ve uygulama alanlarında yürüttüğü çalışmalarla organik koşullarda yetiştirdiği ürün çeşitliliğini her geçen gün artıran ve son yıllarda tarımsal faaliyetlerde öncü girişimlerde bulunan Bayburt Üniversitesi, organik tarımda kullanılan mikrobiyal gübrelerin yerli üretimine katkıda bulunmak amacıyla da çalışmalar gerçekleştiriyor.

Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Betül Gıdık ve Dr. Öğr. Üyesi Volkan Gül tarafından yürütülen bu önemli çalışmalar kapsamında; üniversitenin organik tarım uygulama ve araştırma sahalarında yetiştirilen Bayburt Tarhunu, ayçiçeği, yer fıstığı, aspir ve patates gibi organik ürünlerin hasadına başlandı.

Bayburt Üniversitesinin öz kaynaklarıyla, uygulama ve araştırma sahalarında organik koşullarda yetiştirilen Bayburt Tarhunu, ayçiçeği, yer fıstığı, aspir ve patatesle birlikte onlarca farklı ürünle de tarımsal üretimin sürekliliğine katkı sunacak çalışmalar yürütüyor.

Bayburt Üniversitesi tarım alanlarında ayrıca; fasülye, nohut, buğday gibi bitkiler için çeşitli verim ve kalite özelliklerini belirlemek amacı ile bilimsel çalışmalar da yürütüyor. ‘Ata Tohumu’ adı da verilen geleneksel tohumların çoğaltılması ile ilgili çalışmaların da yapıldığı Bayburt Üniversitesinde, organik uygulama ve araştırma alanlarında gerçekleştirilen tarımsal faaliyetlerle; patates, yağ bitkileri ve tıbbi aromatik bitkiler gibi sağlık alanında ve gıda sektöründe kullanılan birçok bitki hakkında yapılan bilimsel çalışmalarla tarımsal üretime katkı sağlanması hedefleniyor.

Bayburt Üniversitesi tarafından hayata geçirilen birçok önemli proje ve uygulama alanlarında gerçekleştirilen çalışmalarla, öğrencilerin aldıkları eğitimleri tatbik etme imkânı sunulurken, farklı yetiştiricilik konularında bilinçlendirilmeleri sağlanan yöre halkına da önemli destekler sağlanıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
173 Kez Görüntülendi.
Bayburt'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu
GÜNDEM
124 Kez Görüntülendi.
Anadolu Gençlik Derneği Filistin için pedal çevirdi
GÜNDEM
131 Kez Görüntülendi.
Bayburt'ta Öğretmenlerden 19 Mayıs Yürüyüşü
EĞİTİM
198 Kez Görüntülendi.
Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi, Milletvekili Orhan Ateş'ten destek istedi
EĞİTİM
121 Kez Görüntülendi.
Bayburt'ta "Dinin Direği Namaz" konulu bilgi yarışması
GÜNDEM
162 Kez Görüntülendi.
Zekeriya Mevlütoğulları: "Faiz artırımları iptal edilmeli!"
EĞİTİM
140 Kez Görüntülendi.
Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi Kütüphanesi öğrencilerin hizmetinde
GÜNDEM
150 Kez Görüntülendi.
Temsili askerlik töreni öncesi duygusal anlar yaşandı
YAŞAM
175 Kez Görüntülendi.
Bayburt'ta özel öğrenciler çiftlikte at bindiler
YAŞAM
313 Kez Görüntülendi.
Bayburt’ta 2023 yılında 198 adet ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi