Yücel, Aslan Dağı'nı ve sanayi esnafının o isteğini gündeme getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Haktan Yücel, şehirde gözlemlediği iki konu hakkında açıklama yaptı.

Yücel, Aslan Dağı'nı ve sanayi esnafının o isteğini gündeme getirdi

CHP Bayburt İl Başkanı Haktan Yücel, vatandaş gezilerinde edindiği bilgiler ışığında şehirde gördüğü iki eksiklik hakkında açıklamada bulundu.

1990'lı yıllarda dönemin Valisi Ali Haydar Öner'in öncülüğünde Bayburt halkının tamamının emeğiyle oluşturulan Aslan Dağı Vilayet Ormanı'nın durumunun içler acısı olduğunu söyleyen Yücel, "Budama ve benzeri bir hizmet verilmediği için normal gelişiminin çok gerisinde kaldı bu ağaçlarımız. Vilayet Ormanımız adeta orman vasfından çıkıp ‘çalılık’ durumuna gelmiştir. Ayrıca Aslan Dağı Bayburt halkına kapatılmıştır. İvedilikle Valiliğimizi ve ilgili kuruluşları göreve davet ediyoruz. Aslan Dağı milletin bir bütün olarak ortaya koyduğu eserdir, yeniden milletle buluşmalıdır. Bu manzara Bayburt'a yakışmıyor" dedi. 

CHP İl Başkanı Yücel, yeni sanayi bölgesinde devlet bankalarının ATM'sinin olmamasının sanayi esnafına çile olduğunu ifade ederek, "Hem Erzurum yolu üzerindeki 21 Şubat Küçük Sanayi bölgesinde hem de Kayışkıran Sanayi bölgemizde banka ATM'sinin olmamasından dolayı esnafımız hem ekonomik anlamda hem zaman anlamında kayıp yaşıyor. Sanayi esnafımız devlet bankalarının ortak ATM'lerinden hizmet bekliyorlar. Müşteri, esnaf ve yolcuların mağdur edilmemesini talep ediyorlar. Umuyoruz ki bu iki sanayi bölgemize de bankalarımız hizmetlerini götürürler. Biz CHP olarak bu iki konunun da takipçisi olacağız" şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2024, 10:01

MURAT OKUTMUŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER